/>

Consolit betrekt externe deskundigheid bij projecten

Hands-on te werk gaan voor direct resultaat

 

Consolit adviseert ondernemers, zzp-ers en accountants op het gebied van bedrijfsautomatisering. Daarnaast optimaliseren zij bedrijfsprocessen en leveren bedrijfssoftware op maat. De naam Consolit is afgeleid van Consultancy en Solutions in IT. Roland van Belle is werkzaam als projectmanager bij Consolit in Dordrecht: “We hebben flink wat tijd bespaart door de expertise van Dutch Grit in huis te halen.” In opdracht van Consolit heeft Dutch Grit meegewerkt aan het schrijven en omzetten van code voor een specifieke koppeling tussen eigen agendaoplossingen van Consolit binnen AccountView en Consolit Service & Projecten met Outlook365.

Als leverancier en adviseur van bedrijfssoftware heeft Consolit een eigen team met developers. Het duurzame partnership met Dutch Grit heeft al geleid tot eerdere gezamenlijke projecten. Dit project kwam tot stand na een hulpvraag op het gebied van softwareontwikkeling. Met de lancering van Office 365 was de huidige koppeling met het eigen product verouderd. Om ingeplande taken automatisch door te sturen en up-to-date te houden moest maatwerk code worden geschreven. Het team van Consolit kreeg daarin ondersteuning van Dutch Grit.

"De development kracht bij Dutch Grit is enorm en was voor ons een indicator voor een goede samenwerking"

Aanvulling op het bestaande team

Van Belle: “We hebben gebruik gemaakt van een relatief nieuwe dienst van Dutch Grit. Dit project was de uitgelezen kans voor een extra developer op inhuurbasis bij ons op locatie. Specifiek met kennis en ervaring van Office 365 en integraties van koppelingen.” Technisch zijn er namelijk nogal wat verschillen. Omdat klanten het product dagelijks gebruiken, was een directe aanpak en snel schakelen wenselijk. De programmeurs hebben samen de wensen doorgenomen en een plan opgesteld. Dutch Grit heeft direct in de repository of softwarebron gewerkt. Intern kon er real-time worden meegelezen in de commits of laatste wijzigingen in de code. De regie over het eindproduct ligt volledig bij Consolit.

Nu het project is afgerond, staat Dutch Grit het interne team met raad en daad bij. Van Belle: “De development kracht bij Dutch Grit is enorm en was voor ons een indicator voor een goede samenwerking. Onze expertise ligt op een ander vlak dan beveiligingsaanpassingen binnen Office365, waardoor wij zelf veel tijd zouden moeten investeren in onderzoek op dit gebied. Onze aanvraag was heel specifiek, maar daardoor ook compact. Dutch Grit kan ons met een hands-on aanpak direct van dienst zijn.” Inmiddels is het product door de consultants uitgerold naar de klanten. De eerste vragen kunnen worden opgevangen door het team. Bij complexe vragen of issues binnen het systeem wordt gebruik gemaakt van de expertise de betrokken ontwikkelaars bij Dutch Grit.

Ook extra development kracht nodig?