Stichting Laptop Opvang

Opgericht en gerund door onze eigen medewerker Steven Somer. Wat begon met een LinkedIn post is uitgelopen tot een stichting met vrijwilligersnetwerk en een bereik van ongeveer 250 laptops per jaar.

Stichting Laptop Opvang geeft je oude laptop een tweede leven. We knappen ze op en geven ze weg aan wie dat nodig heeft. De stichting verzorgt transport en nadat we ze opknappen gaan ze naar scholieren, goede doelen of zorginstellingen. Maar ook mensen die hun leven weer op bouwen. Iedereen kan er één aanvragen. Zo helpen we elkaar en het milieu

Je koopt een nieuwe laptop en legt de oude opzij... om nooit meer te gebruiken. Heb je een oude laptop over en wil je die aan iemand schenken?

Stichting Laptop Opvang verzamelt oude laptops die voor een ander een groot verschil maken. Daarnaast helpt Steven ik mee aan een meer circulaire economie.

Onze directeur Lucas Vos draagt de stichting een warm hart toe en helpt graag mee. Pakketjes worden naar ons zakelijk adres gestuurd, zodat Steven ze niet allemaal thuis hoeft te ontvangen. Laptops worden in het magazijn opgeslagen en inmiddels heeft de stichting een eigen ruimte in het pand gekregen waar vrijwilligers de installaties van de laptops kunnen doen.

Steven Somer:

Ik had veel redenen om Stichting Laptop Opvang te starten. Eén daarvan was omdat ik het super tof vindt om met code problemen op te lossen. Achter de schermen is Laptop Opvang namelijk een digitaal platform. Laptops en aanvragers dienen online een formulier in. Daarna wordt de donatie afgehandeld door een eigen geschreven CRM. Alleen zo kun je de aantallen en dienstverlening leveren met een klein team. Het CRM is inmiddels gekoppeld aan mailboxen, PostNL, administratie, bank en voert veel taken volautomatisch uit. Zo staat IT centraal in de strategie en helpen we elkaar en het milieu.

"Wat voor jou heel gewoon is, is voor sommige mensen maanden en maanden sparen."

MAAK KENNIS MET ANKO

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Ik maak graag vrijblijvend kennis!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?