SYNDA bij TCE

SYNDA koppeling bij Tank Cleaning Europoort

Tank Cleaning Europoort (TCE) reinigt, repareert en slaat tankcontainers op, pompt ladingen over of verwarmt ze. Processen waar veel communicatie met stakeholders bij komt kijken. Dit kan perfect geregeld worden met SYNDA, hét Value Added Network (VAN) voor tankcontainer services providers. Terry de Mello zorgt als General Manager bij TCE voor de operationele en financiële aansturing. Digitalisatie en procesoptimalisatie staan bij hem op één. TCE werkte al met DEPOT Software en door te koppelen met SYNDA verloopt de communicatie met klanten nog sneller, goedkoper en efficiënter. Hij vertelt over zijn ervaringen met SYNDA.

Ons systeem werkt met EDI-bestanden, alleen in de depot branche wordt er met veel verschillende software, en dus ook bestandsformaten, gewerkt. Gevolg hiervan was dat we veel tijd kwijt waren aan de koppeling met de klant, alsook de terugkoppeling over statusupdates van containers. Het zal daarom niet verbazen dat ik enthousiast werd toen ik hoorde over SYNDA en wat het doet, kan en belooft.

SYNDA is een Value Added Network voor de tankcontainer industry en streeft ernaar de data uitwisseling tussen partijen te vereenvoudigen. Lees meer over onze visie de communicatie in deze industrie.

SNELLER COMMUNICEREN MET KLANTEN

TCE was als DEPOT Software gebruiker van het eerste uur één van de eerste die zich aansloot op het SYNDA-platform. Terry vertelt hierover: “Het verhaal van SYNDA triggerde mij aangezien het mogelijk zou worden om een stuk sneller met onze klanten te schakelen. Daarnaast kunnen we ons eigen proces met EDI-bestanden blijven gebruiken.”

“Het proces naar de livegang ging goed en verliep gecontroleerd wat erg prettig was. We hadden verschillende momenten met elkaar gepland. Het begon met het omschrijven wat we wilden en van daaruit is de inrichting gestart. Na een aantal tests is het platform ingeregeld en stonden alle seinen op groen.”

STABIELER SYSTEEM

Ook de aanpasbaarheid noemt Terry als een meerwaarde. “In het verleden hebben we gemerkt dat als er ergens in het proces iets veranderde, de hele koppeling met de klant omviel. Het was veel werk om dan te vinden waar het probleem zat. Het voordeel nu is dat we in het portaal een probleem snel kunnen traceren en oplossen. Alles bij elkaar scheelt dit een hoop gedoe, tijd, energie en kosten.”

PAPIERLOOS WERKEN

Tank Cleaning Europoort heeft als streven papierloos te gaan werken en blijft daarom verder digitaliseren en processen verbeteren “We hebben bij TCE de uitspraak ‘Zichtbare kwaliteit’ en daar staan we echt voor. We maken steeds stappen om zaken makkelijker en efficiënter te maken voor onszelf, maar vooral ook voor onze klanten. Met de koppeling met SYNDA hebben we weer een proces verbetert. We hoeven nu geen handmatige invoer meer te doen waardoor de foutmarge omlaag is gegaan. Daarnaast is de klant veel sneller op de hoogte over het proces en is het laagdrempeliger geworden om te koppelen.

BREDERE AANSLUITING

“Als er iets is dat op weerstand stuitte in het verleden, was het de tijd die het kostte om koppelingen te maken. Dat is met SYNDA geen probleem meer. Daarnaast is het geen ingewikkelde software. Zeker als je verstand hebt van bestandformaten kun je er snel mee aan de slag. Niet alleen voor ons heeft het voordelen. Het is winst als andere depots, klanten en leveranciers zich aansluiten bij SYNDA. Er komen dan steeds meer bestandsformaten beschikbaar waardoor het voor iedere schakel in het proces makkelijker en goedkoper werken wordt.”

MAAK KENNIS MET ANKO

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Ik maak graag vrijblijvend kennis!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?