Spreker Geboekt

IT-bedrijf Novacom vond mankracht bij Dutch Grit om een idee te realiseren.

Spreker Geboekt maakt het voor organisaties én sprekers eenvoudiger om boekingen te maken én te beheren. Het concept is jaren geleden door Novacom bedacht toen de eigenaar nauw betrokken was bij het boeken van sprekers voor een lokale kerk. Door gebrek aan capaciteit is het idee op de plank blijven liggen. Over hoe we nu samen dit idee aan het realiseren zijn lees je in deze case.  

Hoe het idee voor Spreker Geboekt ontstond 

Vanaf de zijlijn zag Novacom jaren geleden hoeveel werk het is voor een lokale kerk om sprekers te boeken. Planningen lopen 2 à 3 jaar vooruit bij populaire sprekers. Het plannen van een seizoen kostte veel telefoontjes, emailberichten en het bijhouden van het overzicht hiervan was tijdsintensief.  

De organisatoren moesten ervoor zorgen dat er op elke zondag een spreker geboekt was én tegelijkertijd dubbele boekingen voorkomen. Daarnaast kon er voor één dag een verzoek uitstaan bij meerdere sprekers en bij één spreker een optie voor meerdere data. Kortom, een complex en tijdrovend proces. Dat moet eenvoudiger kunnen dacht Novacom. Het idee voor Spreker Geboekt was geboren, met als doel: “Kerken en soortgelijke organisaties ondersteunen door het mogelijk te maken op efficiënte wijze sprekers te boeken, overzicht te houden over de voortgang, in minder tijd.”

Mankracht van buitenaf inzetten  

Novacom is actief in de ICT en zou het platform zelf kunnen ontwikkelen. Het was echter zo druk dat er geen capaciteit vrijgemaakt kon worden. Daarom zijn er hoofdlijnen opgesteld, een concept én prototype gerealiseerd, waarna het project is overgedragen aan een team van Dutch Grit.

“Als IT’ers wilden wij zelf meekijken in de ontwikkeling én keuze voor technologieën. Dit was voor Dutch Grit geen enkel probleem. Verder is het voor ons belangrijk dat een IT-partner betrouwbaar is en een veilig, goed werkend systeem kan leveren. Deze voorwaarden zijn voor ons doorslaggevend geweest in de keuze voor Dutch Grit.”

Hoe gaat dat eigenlijk, als je zelf een developer bent en dan een oplossing door een ander laat bouwen? “Wat we hebben gemerkt is dat als je door een ander bedrijf je idee laat uitwerken, je veel tijd nodig hebt om te formuleren wat je precies wil maken. Je moet het helder hebben en goed kunnen omschrijven.”

Het ontwikkelproces  

Bij Dutch Grit hebben we een projectvorm die erop ingericht is samen te werken met ontwikkelteams van buitenaf. Om samen alles in goede banen te leiden hebben we voorafgaand diverse gesprekken gevoerd over de opzet, het platform en de functies.

In het specifieke geval van Spreker Geboekt hebben we daarbij ook een samenwerking voorgesteld met Creatieve Kerk, een initiatief van onze collega’s, dat op dit moment een platform aan het ontwikkelen is voor dezelfde doelgroep. “Creatieve Kerk kwam op een goed moment en gaat heel goed samen met Spreker Geboekt. Aangezien we elkaar versterken, zijn we gaan samenwerken. In dat kader hebben we afgesproken om het grafische ontwerp te delen wat erg prettig was bij de ontwikkeling”, vertelt Novacom.

Na de voorbereidende fase zijn we gestart met de ontwikkeling. Dit proces heeft Novacom naar eigen zeggen als prettig ervaren. “Er zijn korte lijntjes en de communicatie is vriendelijk en professioneel. Ook wanneer er meer tijd nodig was om te testen en we moesten schuiven in de planning konden we daar met elkaar een mouw aan passen.”

Uitrol Spreker Geboekt 

Nu het ontwikkelingsstuk voor ons is afgerond, kan Novacom verder met het uitrollen van Spreker Geboekt. “Als eerste stap gaat het platform in ‘alpha’ (een eerste praktijk test) draaien met bevriende kerken. In de tussentijd kunnen organisaties die sprekers willen boeken, zich inschrijven voor de bèta-versie waarmee we, als alles goed gaat, in de loop van 2022 willen beginnen.

MAAK KENNIS MET ANKO

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Ik maak graag vrijblijvend kennis!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?