/>

ABF ziet talenten groeien dankzij mentoring

Niks mis met tijdelijke hulp inschakelen

Met een voorraad van ruim acht miljoen producten, heeft ABF een groot aanbod van lagers, elektromotoren en bijbehorende onderdelen. Met een eigen team developers ontwikkelt ABF software voor de interne processen. Peter Wijburg is manager IT bij ABF: “In Dutch Grit hebben we een dynamische sparringpartner gevonden op het gebied van softwareontwikkeling en andere IT-gerelateerde zaken. Zij staan het team bij met advies en zorgen voor verbetering via waardevolle kennisoverdracht.” Dutch Grit heeft ABF ondersteund met development en werving en selectie.

Binnen het development team van ABF was behoefte aan optimalisatie van kennis en inzicht. Hoewel het team door de jaren heen reeds diverse succesvolle software heeft ontwikkeld, blijft er een verlangen naar groei en verbetering in de producten. 

 

 

 Optimalisatieslag door software

Eerst is gekeken naar de huidige performance en zijn de wensen inzichtelijk gemaakt. Vanuit dat vertrekpunt is besloten om een senior developer van Dutch Grit toe te voegen aan het interne team. Binnen die periode is er een kennisoverdracht gedaan waardoor de tijdelijke developer met de juiste intentie en informatie het team kon aansturen. Daarnaast werd een performance probleem met de SQL-server aangepakt en opgelost. Er is direct in de code gewerkt en duidelijk advies gegeven bij de architectuur keuze. Bij het aannemen van een nieuwe teamlead voor het development team is er wederom een kennisoverdracht gedaan om de huidige performances voort te zetten. Ook na de periode waarin de tijdelijke developer op locatie meewerkte, is er continue ondersteuning bij vragen en advies vanuit Dutch Grit.

Wijburg: “Dutch Grit is al jaren onze IT-partner. In mijn optiek excelleren ze in wat ze doen en waar ze voor staan. Zij hebben ons ondersteund in development projecten, maar ook met de werving en selectie van nieuwe IT-medewerkers. Borging van kwaliteit en continuïteit is erg belangrijk voor ons als bedrijf. Dutch Grit durft kritisch te zijn en houdt ons de spiegel voor die we soms nodig hebben. Niet elke partij kan dat. Door een ervaren developer in huis te halen met een brede kennis hebben we veel tijdwinst behaald. Nu draait het team weer zelfstandig en hebben we de volledige regie terug in handen.”

Onze belofte: Je hebt grip op het ontwikkelproces en kan bouwen aan de toekomst.