/>

Groothandelaren

Technologie biedt de groothandel de mogelijkheid om meerwaarde toe te voegen aan de handelsketen. Door retailers in- en verkooptools te bieden, processen te optimaliseren en samen te werken onderscheid je je van de concurrent en ben je klaar voor de toekomst.

Uitdagingen voor groothandelaren

Nergens in de handelsketen zijn veranderingen zo zichtbaar als bij groothandelaren. De markt wordt steeds transparanter. Het wordt gemakkelijker om via internet rechtstreeks bij bijvoorbeeld Chinese fabrikanten te bestellen. Retailers en fabrikanten proberen steeds vaker tussenpartijen uit te schakelen. De traditionele groothandel heeft het moeilijk en voelt meer dan ooit de noodzaak om meerwaarde te bieden en zijn afnemers te ondersteunen.

 

Wij geloven in een groot groei-potentieel voor groothandelarenDe code die we schrijven stelt groothandelaren in staat echte meerwaarde te bieden. Dit doen we door de handelsketen te digitaliseren. Specifiek voor de groothandel worden hiermee kansen gerealiseerd door te verbinden, extra service te verlenen en eigen processen te optimaliseren, onder andere door data-integratie.

Verbinden
Service
Optimaliseer
Data

Maak het plaatsen van een bestelling eenvoudig met een webshop of app, lever extra diensten aan je afnemers en verkoop de data als product.

Websites & Webshops

Maak het plaatsen van een bestelling eenvoudig met een webshop of app.
Lever extra diensten aan je afnemers en neem zorgen uit handen.

B2B-webshop

Maak het klanten gemakkelijk om op elk moment een bestelling te plaatsen. Zorg dat het proces tussen webshop en ERP naadloos geïntegreerd is. De B2B webshop is hiervoor hét perfecte middel.

Ready-to-go webshop

Als je zoekt naar een kleine tot middelgrote shop tegen een relatief lage investering, dan is een NopCommerce As A Service (NAAS) wellicht iets voor jou.

Serviceportaal

Met een serviceportaal maak je het retailers en consumenten gemakkelijk garanties af te handelen, bestelling te controleren en zendingen te volgen. Je helpt de retailer en voegt zo veel waarde toe.

Apps

Zet extern én intern apps in om efficiënter en prettiger te werken.

M-commerce

Steeds vaker wordt door de groothandel voor de bouw van een app gekozen in plaats van een B2B-webshop. Het gemak van werken met een app kan zorgen voor meer verkopen en leidt tot een hogere gevoel mate van service bij voor de gebruiker. Hij kan even snel tussendoor de voorraad aanvullen, op een beurs bestellingen plaatsen door barcodes te scannen of even de nieuwste collectie bekijken. Het kan allemaal gewoon met je smartphone.

Workflow apps

Apps zijn ook hét middel om processen binnen je eigen organisatie te optimaliseren en papier te verbannen. Ontsluit processen naar de werkvloer of het magazijn en digitaliseer zoveel mogelijk werkzaamheden met een workflow app. Doordat alle data centraal wordt opgeslagen is een wijziging in het systeem direct voor iedereen zichtbaar.

Data-integratie

Ontsluiten en koppelen van data

De data die je levert, is minstens zo belangrijk als het product. De informatie die fabrikanten meeleveren bij hun producten moet door naar de retailers. Om dit deze informatie beschikbaar te maken voor retailers moeten er koppelingen worden gemaakt met diverse systemen. 

Zelf sieraden bestellen bij Kasius 

Al meer dan 30 jaar levert Kasius sieraden aan een brede groep klanten in Nederland, België en Duitsland. Deze juweliers kopen producten in na een bezoek aan de showroom of een beurs zoals Jewels & Watches. Op beurzen kan de juwelier het sieraad zien en bestellen, maar niet direct meenemen. Om het bestellen zo snel en eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij een maatwerk app ontwikkeld.

 

Bekijk het verhaal van Kasius

Zoekresultaten binnen 75 milliseconden door een datareductie van 99%

Het bestaande platform liep tegen zijn maximale capaciteit aan, waardoor zoekopdrachten traag werden weergegeven en technische ontwikkelingen moeizaam verliepen. Door herstructurering van de data en het opzetten van een nieuwe architectuur bundelen wij 450 magazijnen, 250.000 producten, 100 prijslijsten in één handelsplatform.

 

Bekijk het verhaal van Tyres in Stock

Wil je meer weten over de digitalisering van de handelsketen en hoe je de band met klanten kunt versterken? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Steven Somer

 

Net als de koffie,
staat Steven voor je klaar

steven@dutchgrit.nl | +31(0)78 68 11501

 


Wij respecteren je privacy en gaan vertrouwelijk om met je data, zie ons privacy statement. Dit formulier is beschermd door Google (Privacy Policy, Terms of Service).