/>

Mobiele webshops & apps

 

Als retailer kun je tegenwoordig niet meer zonder een (mobiele) webshop of app. Mobiele apps zijn steeds vaker verantwoordelijk voor een groot deel van de omzet en dit zal naar verwachting alleen maar toenemen. Met een app heb je jouw winkel in de broekzak van de bezoeker.

B2C M-commerce

Het aantal online aankopen via een smartphone neemt enorm toe. Volgens recente cijfers van de ‘eCommerce Payment Monitor’ zijn het aantal aankopen met een smartphone in 2017 met 72% gestegen. Als retailer kan je jouw (online) succes vergroten door naast de bestaande webshop een extra verkoopkanaal in te zetten: de mobiele webshop of de mobiele webwinkel-app. Als we kijken naar de conversieratio ligt de conversie via mobiele apps ruim drie keer zo hoog als via mobiele webshops.

Feiten en cijfers

Aantal aankopen met een smartphone in 2017 met 72% gestegen

Mobiele webshops hebben gemiddeld een conversieratio van 6%

Mobiele webwinkel-apps hebben gemiddeld een conversieratio van 21%

Mobiele webshop

Gebruiksvriendelijke webshop voor elk apparaat

De enorme toename in online aankopen zorgt ervoor dat je als retailer een webshop moet aanbieden die meeschaalt met de grootte van het mobiele apparaat. Bezoekers willen een webshop die zowel op een desktop als op een mobiel apparaat gebruiksvriendelijk is. Indien dit niet het geval is, zullen zij snel afhaken en op zoek gaan naar een andere aanbieder. Onze responsive webshop is, vergeleken met de mobiele webwinkel-app, een relatief goedkope oplossing om een goede gebruikservaring op mobiele apparaten te realiseren.

Het maakt niet meer uit welk apparaat de consument gebruikt, de gebruikservaring sluit altijd aan bij de consument. Met onze responsive webshop is het mogelijk om de content en de manier van interactie aan te passen aan het device dat de bezoeker gebruikt. Doordat de bezoeker geen applicatie hoeft te installeren, is een mobiele webshop erg toegankelijk.

 

 

 

 

 

Kasius App

Mobiele webwinkel-apps

Een mobiele app van jouw webshop

Als we kijken naar de conversieratio van mobiele webwinkel-apps (21%) en mobiele webshops (6%) ligt de conversie ruim drie keer zo hoog bij mobiele webwinkel-apps. Dit heeft grotendeels met de gebruikservaring te maken en de mate van betrokkenheid. Consumenten kunnen gemakkelijk en snel een product bestellen via de app en zijn eerder geneigd om een (vervolg)aankoop te doen door de inzet van een loyaliteitsprogramma of het versturen van pushberichten met nieuwe collecties, promoties of exclusieve kortingscodes. Wees relevant en creëer daarmee een waardevolle band met jouw klanten.

"Zorg ervoor dat consumenten op de hoogte zijn van het bestaan van jouw winkel en help ze bij het vinden van producten met indoor navigatie."

 

Erik Slikkerveer, General Manager Movin 

Indoor navigatie-apps voor retailers

Ben je met jouw fysieke winkel gevestigd in een groot winkelcentrum of is jouw assortiment zo enorm groot dat het snel en gemakkelijk van producten hierdoor niet meer mogelijk is? Zorg ervoor dat consumenten op de hoogte zijn van het bestaan van jouw winkel en help ze bij het vinden van producten met een indoor navigatie-app. Wij ontwikkelen indoor navigatie-apps met de indoor technologie van onze partner Movin. Deze indoor technologie wordt momenteel al ingezet voor grote organisaties zoals: het Rijksmuseum, ENGIE, SWECO en het Westfriesgasthuis. 

Indoor navigatie in winkelcentra

Verbeter de vindbaarheid van jouw winkel

Zoek de samenwerking met andere retailers op en activeer winkelcentra-eigenaren om de vindbaarheid van de gevestigde winkels te optimaliseren met onze indoor navigatie-app. Breng bezoekers op de hoogte van alle winkels die er zijn, trek bezoekers de winkel in door middel van locatie-gebaseerde promoties en verhoog de veiligheid van het winkelcentra door nooduitgangen en AED’s op de kaart te tonen.

Indoor navigatie in winkels

Help consumenten bij het vinden van producten

Is jouw winkel en het assortiment enorm groot en is het hierdoor voor consumenten lastig om snel en gemakkelijk de juiste producten te vinden? Zet onze indoor navigatie-app in om consumenten naar het gewenste product of productcategorie te navigeren, bezoekers te triggeren om jouw winkel eens te bekijken en/of de indeling van de winkel te optimaliseren door inzicht te verkrijgen in bezoekersstromen, -aantallen en -tijden.

 

 

 

 

 

 

 

Wil je de band met jouw klanten of het servicelevel verhogen? Laten we de mogelijkheden samen bekijken!

Wij respecteren je privacy en gaan vertrouwelijk om met je data. Wil je weten hoe we dat doen?
Lees er over in onze privacy statement.