Handleiding Tafas

Deze handleiding helpt je bij de installatie van TAFAS in de Microsoft Teams en bij het koppelen aan de AFAS Software omgeving.


Stap 1: De TAFAS app installeren

 1. Open Microsoft Teams, klikt aan de linkerzijbalk knop met “…” of de Apps tegel linksonder om de app te installeren
 2. Zoek (zoekfunctie zit linksboven) de TAFAS app en klik op “Toevoegen 3. Na de installatie opent het volgende venster 4. De app is nu geïnstalleerd, de volgende stap is het activeren en koppelen.

Stap 2: Activeren en koppelen aan de AFAS omgeving

 1. Tik in het chatvenster “Help” om de activatie te starten

 2. Voer de omgevingscode van je organisatie en je e-mailadres of AFAS gebruikersnaam in, houdt hierbij rekening met het volgende:
  a. De omgevingscode verschijnt als suggestie (zie voorbeeld hieronder in rood), omdat er al een collega gebruik maakt van TAFAS en de code heeft ingevoerd. Neem deze code over. 
  b. Er verschijnt geen omgevingscode, lees dan hieronder verder hoe je aan dit nummer komt
  c. Je e-mailadres moet hetzelfde e-mailadres zijn waarmee jij geregistreerd staat binnen jullie AFAS omgeving.  3. Op het ingevoerde e-mailadres ontvang je een e-mailbericht van AFAS Pocket
  a. Let op: TAFAS maakt gebruik van AFAS Pocket om te koppelen aan je omgeving. Het bericht dat je krijgt lijkt op de AFAS Pocket activatie, maar wordt tevens gebruikt voor TAFAS 4. Voer de per e-mail ontvangen activatiecode in en klik op “Activeer” 5. TAFAS is nu geactiveerd!
  Stuur chat berichten als “Help”, “Mijn…” of “Zoek…” om direct te beginnen

Toelichting: hoe kom ik aan de Pocketcode

Er zijn een aantal manieren om de Pocket code te achterhalen voor de activatie van TAFAS. Deze code is 6 karakters lang en alfanumeriek, bijvoorbeeld A12BCD.

Let op: het is niet het AFAS omgevingsnummer van 5 cijfers, bijvoorbeeld 34678

Optie 1: Je bent niet de eerste in de organisatie 

Er zijn al andere collega’s in de organisatie die gebruikmaken van TAFAS. In dit geval zal tijdens de installatie de code als suggestie worden gegeven. 

Optie 2: Activatiebericht van de Pocket app

De connectie die TAFAS maakt naar AFAS is gebaseerd op de Pocket verbinding die ook gebruikt wordt voor de AFAS Mobiele app. Wanneer je gebruikt maakt van deze app heb je in het verleden een uitnodiging gehad per e-mail.

Hierin stond een QR code om de app te gaan gebruiken.

Dubbel klik op de QR-code om de URL in je browser te openen. De link ziet er dan alsvolgt uit:

De 6 letters en cijfers voor je gebruikersnaam, is de Pocket omgevingscode.

Tip: je hoeft de QR-code niet perse te openen, wanneer je er met je muis overheen gaat wordt de URL getoond.

Optie 3: Applicatiebeheerder

A) Heb je de e-mail met de Pocket omgevingscode niet meer, vraag dan je applicatiebeheer de AFAS Pocket activatie e-mail nog een keer te sturen. Heb je deze ontvangen, zie dan Optie 2.

B) Vraag je applicatie beheerder rechtstreeks naar de omgevingscode. Hij/zij kan deze vinden in AFAS Profit > Algemeen > AFAS Pocket > Instellingen (tabblad Omgevingsleutel)

Meer informatie over de omgevingssleutel (AFas v15) of Externe sleutel (Afas v14 of lager) is te vinden via de helpdesk van AFAS.

Direct aan de slag

TAFAS is beschikbaar als app binnen de Microsoft 365 Teams omgeving.

Installeer de app nu via de Office 365 store en probeer hem 30 dagen gratis, daarna slechts € 1,- p/g/p/m

 

Vragen? Neem contact met ons op

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?