Steven Somer Manager - Dutch Grit 28 maart 2017


Ons partnerschap met Picario

Jaren geleden zijn wij gaan samenwerken met Picario. Net als Dutch Grit is Picario ook onderdeel van de Lucrasoft ICT Groep. Wij bouwen elke visualisatieoplossing op basis van de visualisatiemotor van Picario. In dit artikel wordt duidelijk wat deze motor toevoegt aan de oplossingen die wij voor retailers bouwen.

 

 

Één beeld zegt meer dan 1.000 woorden

Sinds het ontstaan van het moderne web, worden afbeeldingen gebruikt om dingen duidelijker te maken. Een afbeelding zegt nu eenmaal meer dan duizend woorden. Het gebruik van afbeeldingen kan decoratief zijn of om een product tastbaar te maken in een webshop. Voor ons was het altijd een zoektocht hoe om te gaan met statische en vooral ook dynamische content.

 

Wanneer je als retailer drie producten in een webshop verkoopt, is dit prima handmatig bij te houden. Het wordt echter een veel grotere uitdaging wanneer het assortiment bestaat uit duizend producten. Wanneer deze producten in verschillende varianten verkrijgbaar zijn (bijvoorbeeld een stoel in zes kleuren, vier verschillende poten en tien stiksels), neemt de hoeveelheid afbeeldingen en werk die dit met zich mee brengt pas echt toe.

 

Om voor al deze producten sluitende afbeeldingen te krijgen, praat je al snel over miljoenen foto’s. In de oude situatie zouden deze allemaal, stuk voor stuk, handmatig gefotografeerd moeten worden in een studio. Dit is veel werk, een kostbaar proces en erg inflexibel, want bij elke wijziging
in de collectie moet je opnieuw de studio in.

 

Back