Michel van Overbeek Commercial Director 6 maart 2017
Mobile


Omzet uit mobiel kan nog flink groeien

Met de stijging van het consumentenvertrouwen in Nederland, stijgt ook het aantal bestedingen dat online wordt gedaan aanzienlijk. In het derde kwartaal van dit jaar is een groei te zien van maar liefst 28% ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit onderzoek van Thuiswinkel Markt Monitor. In 2015 werd voor €16,07 miljard online geshopt. Naar verwachting zal de omzet in 2016 uitkomen op maar liefst €19,8 miljard.

 

Gebruik smartphone neemt toe

De smartphone wordt steeds vaker gebruikt voor zowel browsen als het doen van aankopen. In het derde kwartaal van 2016 deed 20% van de online winkelende Nederlanders tenminste één keer een aankoop via hun smartphone. Adobe Digital Insights voorspelt dat in het eerste kwartaal van 2018 de smartphone de desktop zal inhalen als het gaat om het gebruik en de omzet op retailwebsites. Toch is de conversie bij gebruik van desktop 2,8 keer hoger dan bij smartphone. Hier valt dus nog veel winst te halen voor ondernemers.

Consumenten doen op een andere manier aankopen op een smartphone dan op een desktop. Daarnaast lopen smartphone gebruikers tegen verschillende obstakels aan. Het kleine scherm van de smartphone, slechte navigatie en het ontbreken van inzoommogelijkheden zijn veel genoemde redenen om aankopen toch op de desktop te doen.

 

Verschil in consumentengedrag

Voor ondernemers is het zaak om zich bewust te zijn van het verschil in consumentengedrag op de smartphone tegenover de desktop. Het verbeteren van de mobiele winkelervaring samen met een passende strategie voor elk apparaat kan ervoor zorgen dat het verschil in conversie tussen smartphone en desktop verkleind wordt. Zo loop je als ondernemer in de toekomst geen inkomsten mis.

 

Bron: CMO.com

 

Back