Steven Somer Manager - Dutch Grit 3 augustus 2018

CASUS: Geen zicht op bedrijfkritische data

Zicht en controle houden op (bedrijfkritische) data is voor een IT manager een belangrijke verantwoordelijkheid en sinds het ingaan van de AVG zelfs een verplichting. In deze blog beschrijf ik een casus van een organisatie waar tot voor kort werd gewerkt met lokale acces databases en Excel sheets om belangrijke processen, namelijk de registratie van incidenten, bij te houden. De verantwoordelijke manager wilde hier vanaf, een rondzwevende database is namelijk om allerlei redenen een gevaar.

 

Lokale oplossing, groot probleem

Het gevaar van het lokaal opslaan van data, of medewerkers die zelf even iets in elkaar zetten is dat het een eigen leven gaat leiden. De data is niet inzichtelijk  en centraal beschikbaar, het ging hier dan ook niet mee in de standaard veiligheidsprocedures waardoor de kans op een datalek aanzienlijk groter was. Kortom, er was geen overzicht in deze data, geen controle op de data, terwijl het wel om bedrijfkritische informatie ging. De registratie van deze incidenten is ook typisch iets wat niet in het ERP paste, het financiële systeem wil je hier niet voor misbruiken en daarom moest er een oplossing komen.

 

Wel het gemak, niet de gevaren

De omschreven situatie is perfect om GRITBASE in te zetten. Dit platform heeft alle basisfunctionaliteit aan boord om kleine eenvoudige tools te maken. Overzichten, lijsten en detailpagina’s voor de registratie van incidenten zijn snel op te zetten en binnen 2 dagen is een cloudbased oplossing gemaakt waar de medewerkers efficiënt én veilig kunnen werken.

 

 

Back