Steven Somer Manager - Dutch Grit 25 november 2019

Strategie als basis van online diensten

Het werkveld webdevelopment is enorm divers. Van lokale ondernemers die de wens hebben om op internet gevonden te worden tot internationale SAAS platforms met miljarden gebruikers. De techniek rondom webbouw en webdesign bestaat al tientallen jaren. Goedkope diensten als WordPress hebben intuïtieve hulpmiddelen gebouwd die het voor niet-technische gebruikers heel eenvoudig maken om een eigen website te bouwen. Maar wat als een gewone basis website niet voldoet en je echt een online dienst wilt gaan bouwen? Misschien wel via het SAAS distributie model. Dan heb je een professionele webdeveloper als Dutch Grit nodig.

 

Het vormgeven en bedenken van online diensten begint bij je strategie en in het bijzonder de aansluiting daarvan op de wensen van je klant. Het is een proces van volledig ontrafelen van de belevingswereld van je klant. Experimenteren, ontwerpen, valideren en bijschaven. Je sleutelt net zolang aan je businessmodel, tone of voice, functionaliteiten en schermen tot je klanten het direct begrijpen en bijvoorbeeld een aankoop doen of contact opnemen. Pas als je de doelgroep helemaal kent en je concept met eindgebruikers gevalideerd is, start je met de realisatie. Daarbij is structuur en groeipotentieel enorm belangrijk om in het achterhoofd te houden.

Indicator voor succes

Ieder development bureau houdt ervan zijn succesverhalen te bespreken. Zelden onthullen ze de echte details en de toewijding die schuil gaat achter het ontwikkelen van cloud diensten. Development vereist het hebben van een discipline voor perfectie. Gedegen en met precisie bouwen aan ieder component. Volgens met het team afgesproken regels, zodat ook anderen je code snel begrijpen en kunnen toepassen. Van iedere regel precies weten wat het doet, geen concessies. Er is in complexe projecten nooit sprake van een ‘first time right’. Eerder van bouwen, heroverwegen, inzichten op de gekste momenten, naar de zaak racen en continu verbeteren. Pas dan wordt het perfect, kan het de druk aan als de intensiteit op de applicatie opeens enorm toeneemt en kun je jaren aan dezelfde applicatie bouwen zonder het overzicht te verliezen.

Dit is precies de reden voor het woord ‘Grit’ in onze naam. Grit is de combinatie tussen passie en doorzettingsvermogen. Het is wetenschappelijk bewezen de meest betrouwbare indicator voor succes. Toewijding is nodig om echt resultaat te bereiken. Het komt neer op die extra inspanning die we elke dag leveren. Niet omdat iemand je toe staat te juichen, maar omdat het uit jezelf komt en van jezelf ook echt moet. Naast de juiste skills heb je ook de juiste mentaliteit nodig. Het bouwen van een cloud platform dat klaar is om honderdduizenden gebruikers over de gehele wereld te hosten, vereist specifieke kennis. Alleen met Dutch Grit zal het daadwerkelijk een succes worden.

Wikipedia beschrijft ‘ambachtelijke producten’ als volgt:

“Bij ambachtelijke producten is elk exemplaar uniek.
Aandacht, vakbekwaamheid en ervaring zijn doorslaggevend om te voldoen aan de specificatie van de klant.”

Filosofie van Dutch Grit

Een ambachtsman besteed veel tijd en aandacht aan het leren, perfectioneren en trainen van zijn talent. Deliberate practice wordt dat genoemd. Een webdeveloper vergaart en traint dagelijks zijn vakbekwaamheid met de discipline en passie als dat van een ambachtsman. Daarom noemen wij onszelf met trots Digital Craftsmen. En met die trots, discipline en grit van een ambachtsman voeren wij ons werk uit.

Het fundament van ons bedrijf en de unieke werkwijze hebben wij samengevat in een pitch:


1. Wij geloven in de schoonheid van code.

Webdevelopment is een ambacht en met de precisie van een ambachtsman creëren we via onze code een fundament voor bedrijven om op verder te bouwen en te groeien.


2. Onze missie is ‘better performance, built on code’.

Dat betekent dat we met een ontwikkelproces een architectuur bouwen en code schrijven die gemaakt is om te excelleren, goedkoop in onderhoud is en tegelijk flexibel omgaat met klantwensen.


3. Met deze passie bouwen wij online cloud diensten voor onze klanten.

We bedenken ze zelf of we ondersteunen andere ontwikkelteams daarbij. Van online productvisualisaties, een app om camperplaatsen te vinden, een online dienst rond de organisatie van een uitvaart, een internationaal handelsplatform, Dutch Grit staat voor je klaar.

Back