Michel van Overbeek Commercial Director 13 augustus 2018

BLOG: Hoe kies je de juiste oplossing?

Zowel standaard- als maatwerkoplossingen brengen voor- en nadelen met zich mee. Het is daardoor lastig om inzicht te krijgen in welke oplossing het meest geschikt is voor jouw organisatie. Om je te helpen met het maken van de juiste keuze hebben we een aantal vragen geformuleerd.

 

1. Wil je onderscheidend vermogen creëren?

Als je als organisatie onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrenten wilt creëren, is het een verstandige keuze om te kiezen voor een maatwerkoplossing. Indien je bij het aanbieden van producten en/of diensten het verschil wilt maken, dient jouw (online) winkel optimaal aan te sluiten bij de doelgroep. Je moet snel in kunnen spelen op de veranderende markt. Een flexibele oplossing is daardoor een vereiste. In dit geval kun je het best voor een maatwerkoplossing kiezen.

Is onderscheidend vermogen geen vereiste voor het succes van jouw organisatie? Dan is een standaardoplossing in de meeste gevallen voldoende.

 

2. Hoe snel moet de oplossing worden geïmplementeerd?

Als je nog liever vandaag dan morgen een oplossing in jouw organisatie wilt implementeren, kun je het best kiezen voor een standaardoplossing. Het is dan niet verstandig om voor een maatwerkoplossing te kiezen. Een maatwerkoplossing moet nog worden ontwikkeld en doordat de ontwikkeling in samenwerking met de klant plaatsvindt, neemt dit uiteraard meer tijd in beslag.

 

3. Wat is mijn budget en wat wil je bereiken?

Het is belangrijk om als organisatie naar het beschikbare budget te kijken. Als dit helder is, kun je gemakkelijker een keuze maken tussen een standaard- en maatwerkoplossing. Als het budget beperkt is, valt maatwerk eigenlijk meteen al af. Je kunt dan beter kijken naar de mogelijkheden van een standaardoplossing. 

Heb je een groter budget? Dan kun je wel kijken naar de mogelijkheden van een maatwerkoplossing. Het budget is maar één financieel aspect waar je als organisatie rekening mee moet houden. De Total Cost of Ownership (TCO) en Return of Investment (ROI) speelt uiteraard ook een belangrijke rol. Goedkope oplossingen kunnen dure oplossingen worden, indien er (veel) aanpassingen doorgevoerd moeten worden.

 

Weet je niet welke oplossing het best bij jouw organisatie past? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 078-6811501 of mailen naar info@dutchgrit.nl

 

Back