Stage ervaring Chaoxing Yang

Chaoxing (Chao) Yang volgt de opleiding HBO ICT Software Engineering aan Windesheim Almere en heeft het afgelopen half jaar stage gelopen bij Dutch Grit te Zwolle. Hij is bij ons gekomen door de pakkende tekst van de stage opdracht, die aansloot bij zijn ervaring.

Tijdens zijn leerzame stage heeft Chao gewerkt aan het ontwikkelen van een gebruikers interface voor het bestaande uren boekingssyteem van Afas. Hij is betrokken geweest bij het Scrum werken en heeft  sprint reviews/planningmeetings en retrospective georganiseerd.

Over de opdracht

De stage opdracht ging over het ontwikkelen van een interface over een bestaand uren boeking systeem heen. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van Afas, waarbij de gebruikersinterface klachten oplevert zoals een trage verwerkingstijd en een onvriendelijk formulier dat gebruikt moet worden om de uren te registeren.

Chao is gestart met het houden van interviews om erachter te komen wat de gebruikers belangrijk vinden bij het schrijven van hun uren. Zo kwam hij erachter dat de laadtijd nu 4 tot 6 secondes is, wat de gebruikers onacceptabel vinden.

Over de oplossing

Chao heeft een interface gebouwd in C Sharp en Type Script en hierbij zowel aan de front- als backend gewerkt.

Front-end ontwikkeling had zijn voorkeur aangezien de back-end veel herhalend werk bevatte.

Ook heeft hij gebruik gemaakt van de Afas API waardoor de interface in directe verbinding staat met Afas.

Hij heeft geleerd hoe je een CI/CD pipeline moet inrichten en is bekend geworden met het automatische test proces. “Dit heb ik op school nog niet geleerd, dus dat was een welkome aanvulling.”

Zijn oplossing is positief ontvangen tijdens de sprint review met de gebruikers. Chao heeft de laadtijd weten te verlagen naar maar liefst 200 milliseconden!

Over de stage plaats

“Marc is echt betrokken bij het project, dat is in vergelijking met andere stage opdrachten echt een pluspunt” aldus Chao. (red. Marc van Nieuwenhuizen is de developer, stagebegeleiding en opdrachtgever vanuit Dutch Grit.)

“Daarnaast is Dutch Grit ook een heel gezellige werkgever en was het mogelijk de stage voor een derde op locatie te Zwolle en 2/3e thuis te werken. Dat was vanuit mijn woonplaats Almere een goede balans!

Ik zou het iedereen aanraden een stage te doen bij Dutch Grit, ik ga er zelf namelijk ook nog mijn afstudeerstage doen. Op die manier kan ik meer verdieping en complexiteit aanbrengen in mijn geboden oplossing.”

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?