De ervaring van onze stagiair/co makership Shivam

Shivam Jawahir doet de opleiding ICT Software Engineer aan Windesheim Flevoland en heeft met veel plezier zijn stageopdracht uitgevoerd bij Dutch Grit.

Via het intranet van de opleiding Windesheim, is Shivam zijn oog gevallen op een stage opdracht van Dutch Grit.

“De stageplaats sprak me direct aan. Ik had al enige ervaring met de gevraagde opdracht (zoals Angular en ontwikkeling in een frontend framework) en besloot te reageren.

Er was goede email communicatie en de ruimte om te sparren over de opdracht. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd. Ik had de keuze uit 2 stageplaatsen maar deze sloot beter aan bij wat ik al kan. Én ik kreeg hier meer de ruimte om mezelf verder te ontwikkelen en hoefde nog geen afstudeerder te zijn”.

Wat Shivam vooral prettig vond aan deze stageplaats

is dat hij het gevoel kreeg een écht product te mogen mede ontwikkelen. Een oplossing die direct van toevoegde waarde voor de afdeling is, dat gaf hem de extra motivatie voor deze stageplaats.

Shivam voelde zich als stagiair vanaf de eerste dag betrokken bij de afdeling Dutch Grit. Op een van zijn eerste dagen werd hem al gevraagd mee te gaan met het afdelingsuitje. En ook op het 25 jarig jubileumfeest, voelde hij zich van harte welkom.

“De sfeer was ook gewoon echt fijn”, verteld Shivam verder. “Mijn werkplek was tegenover mijn stagebegeleider Marc, die altijd alle tijd en ruimte maakt om mij te helpen. Er was ruimte voor gezelligheid en toch werd er ook serieus gewerkt.”

“De manier van werken was Agile/Scrum.

Met Marc als Product Owner, waren we samen een Scrum team met de bijbehorende overleggen. Dat we Scrum werkten, heeft er voor gezorgd dat er een gereed product is dat Dutch Grit ook echt vandaag in gebruik kan nemen.

Ik ben er trots op dat ik hieraan heb kunnen bijdragen. Wel vind ik het jammer dat 2 functionaliteiten nog niet af zijn.” Dat is de consequentie van Scrum ontwikkeling waarbij de Product Owner kiest voor de meest waardevolle features passend binnen de beschikbare sprints.

“Persoonlijk had ik had net iets meer willen opleveren omdat ze mij zo goed hebben geholpen. Ik heb niet het gevoel dat zij hier in nog meer hebben kunnen doen. Ik ben erg dankbaar voor deze ervaring.”

Daarnaast is Shivam erg blij met de kennis die hij verder heeft opgedaan.

“Ik had al eerder gewerkt met Angular maar ik heb echt véél meer erover geleerd. Ik had best wat ervaring maar bij deze opdracht kwamen er zoveel meer dingen bij kijken, zoals:

  • Het opzetten van software architectuur
  • Beheren en gebruiken van ontwikkelstraten in Octopus
  • En het beheren en gebruiken van Azure.

"Ik deed deze stage om te groeien en dat is zeker gelukt!”

Shivam raadt het iedereen aan een co-makership bij Dutch Grit te doen.

“Je komt in een ICT bedrijf te werken waar vooral software ontwikkeling wordt gedaan. Je komt te werken met echte professionals.

Je krijgt projecten te zien waar ze mee bezig zijn en daar leer je veel van. Je krijgt in het bedrijfsleven te zien hoe software ontwikkeling er echt aan toe gaat. Je krijgt een realistische blik en daar schiet je als student veel mee op. Daarbij krijg je goede begeleiding van ervaren en goede mensen op het gebied van software engineering.

Wil jij aan het einde van je opleiding een echte Software Engineer zijn?

Dan helpt Dutch Grit je daarbij! Van analyse tot ontwerp en realisatie.  Als student wil je dit gewoon en dat is waarom ik Dutch Grit zal aanraden. Zij begeleiden je stap voor stap in het leerproces.”

MAAK KENNIS MET MARC

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen tijdens je stage?

Marc maakt graag kennis met je!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?